Lietuvos arboristikos centras

Font Size

Cpanel
Naujienos ir informacija Kviečiami specialistai diskutuoti želdinių apsaugos ir tvarkymo temomis

Naujienos ir informacija

Kviečiami specialistai diskutuoti želdinių apsaugos ir tvarkymo temomis

Žaliuojančių miesto erdvių tvarkymas šiais metais sulaukė ypatingai garsaus rezonanso: Kauno želdinių tvarkymas kertant bei sodinant medžius sulaukė protesto, o viešojoje erdvėje kaip niekad daug imta kalbėti apie kraštovaizdžio formavimą. Siekdama surasti kompromisą tarp želdinių apsaugos, gyventojų lūkesčių bei miesto plėtros poreikių, Aplinkos ministerija organizuoja seminarą-konferenciją „Šiandieninės urbanizuotų teritorijų želdinių apsaugos ir tvarkymo aktualijos“.

Renginio metu Aplinkos ministerijos gamtos apsaugos specialistai dalinsis įžvalgomis apie kintantį požiūrį į urbanizuotų teritorijų želdinių apsaugos ir tvarkymo problemas. Taip pat bus apžvelgiamos Vilniaus ir Kauno miestų savivaldybių želdinių tvarkymo patirtys, savitas įžvalgas pateiks ir kraštovaizdžio architektai.

Antrojoje seminaro dalyje vyks paralelinis darbas grupėse, kuriose bus aptariamos teisės aktų ir planavimo sistemos būtinos permainos, aiškinamasi, kodėl želdynų pertvarkymo projektai sukelia audringą visuomenės reakciją, ieškoma sprendimų želdinių gerovės užtikrinimui bei būdų užtikrinti eismo saugumą išsaugant medžius.

Renginyje tikimasi aktyvaus už želdinių planavimo ir apsaugos politikos įgyvendinimą atsakingų savivaldybių specialistų, valstybės institucijų atstovų, projektuotojų, mokslo darbuotojų dalyvavimo. Norintieji dalyvauti renginyje gali registruotis siųsdami laišką su kontaktine informacija ir pasirenkama antrosios sesijos tema adresu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. iki šios darbo dienos pabaigos.

Konferencijos-seminaro programa

 

Informacijos šaltinis: www.am.lt

Copyright © 2024 Lietuvos arboristikos centras. Visos teisės saugomos. Designed by JoomlArt.com. Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU Bendrąją Viešą Licenciją.