Lietuvos arboristikos centras

Font Size

Cpanel
Straipsniai Populiarūs Medžio galios Medžių skleidžiama energija namams

Populiarūs

Medžių skleidžiama energija namams

Pasak indų jogų, medžiai kaupia kosmoso energiją ir ją gali perteikti žmogui. Apie medžių skleidžiamą energiją žinojo ir mūsų senoliai. Intuityvų jų patyrimą patvirtina šiandienos mokslas.

giles

Po kuriuo medžiu atsisėsti?

Medžių biolokacijos tyrėjai išskiria tris medžių tipus: teikiančius energiją, ją paimančius ir neutralius.

Stipriausia yra ąžuolo bioenergija (kaimo žmonės vasaros darbymečiu po ąžuolu gal ir instinktyviai ieškodavo atgaivos). Ąžuolui nedaug nusileidžia akacija. Energijos galima semtis ir iš beržo, pušies, klevo, uosio, liepos, kaštono, obels.

Pasisavinantieji energiją medžiai: drebulė, tuopa, eglė, alksnis, ieva. Jų arti namų sodinti nederėtų. Tačiau ir šie medžiai žmogui gali būti labai naudingi: apėmus pykčiui, esant streso būsenos ar norint atsikratyti blogų minčių, reikėtų pasėdėti po tokiais medžiais – palengvės.

Ne tik patvarūs baldai

Energiją skleidžia net nupjauti medžiai. Senovėje nuo įvairių negalių buvo gelbstimasi ne tik medžių lapais, žieve, šaknimis, bet ir mediena: ji buvo dedama prie biologiškai aktyvių kūno taškų.

Ąžuoliniai, beržiniai baldai ne tik patvarūs, bet ir spinduliuoja palankią energiją, tiesioginio kontakto metu gerina organizmo imuninę sistemą, padeda gydyti lėtinį poliartritą, norminti arterinį kraujospūdį.

Namuose verta turėti daiktų ir iš kitų pirmosios grupės (atiduodančių energiją) medžių: pušies, liepos, uosio, obels. Jie kelia bendrą organizmo tonusą, stiprina atsparumą ligoms.

Antrosios grupės medžiai padeda malšinti uždegiminius procesus, tačiau gaminti iš drebulės, eglės, tuopos ar alksnio baldus bei namų apyvokos daiktus nerekomenduojama. Dėl jų gali pablogėti savijauta, nuotaika.

Kur ąžuolas, beržas netiks

Sodybos nuo seno buvo statomos iš ąžuolinių, pušinių rąstų bei lentų. Būtų idealu, jei name ir baldai būtų tokios pat medienos. Ir baldą gaminti iš kelių rūšių medienos nepatartina. Užuot sustiprinus teigiamą medienos poveikį, jis apskritai prarandamas.

Senose sodybose dar yra tvirtai suręstų ąžuolinių baldų – krėslų, suolų, spintų, komodų. Senolių krėslų atlošas būdavo patogus ne tik nugarą pailsinti, bet ir pavargusiai galvai atremti. Be to, basas kojas pasidėjus ant ąžuolinio suolelio, per padus į kūną tiesiog plūs gaivinanti energija.

Kietas gultas stuburui patinka

Mūsų senoliai turėjo gerą baldą – kietą suolą atverčiamu viršumi su skrynele patalynei sudėti. Ant šio viengulio baldo būdavo dedamas čiužinys. Tie, kurie augdami ant jo kasnakt išsitiesdavo, nežinojo, kas yra iškrypęs stuburas.

Taigi nepalikime trūnyti „nemadingų senienų“ – tvirtų, neretai dar ir meniškai išgražintų tėvų bei senolių baldų. Juos verta atnaujinti ir jais naudotis, nes mediena ir per daugelį metų savo energijos nepraranda.

Kuo mažiau metalinių detalių, tuo stipresnė medienos skleidžiama energija.

Patalpa, kurioje sienos, baldai ir parketas yra tokios pat medienos, tampa neišsenkančiu teigiamos energijos šaltiniu. Žinoma, rimtos ligos baldai nepagydys. Tačiau, savo energija stiprindami žmogaus imuninę sistemą, jie gali atitolinti pavojų susirgti.

 

Informacijos šaltinis: www.delfi.lt

 

 

Copyright © 2024 Lietuvos arboristikos centras. Visos teisės saugomos. Designed by JoomlArt.com. Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU Bendrąją Viešą Licenciją.