Lietuvos arboristikos centras

Font Size

Cpanel
Renginių kalendorius Organizuojami arboristų laipiojimo kursai

Renginių kalendorius

Organizuojami arboristų laipiojimo kursai

arbor mokymai 2012.10

Kaip žinia, Lietuvos Respublikos ūkio ministro 2013 m. birželio 28 d. įsakymu Nr. 4-578 ,,Dėl Lietuvos Respublikos ūkio ministro 2013 m. kovo 6 d. isakymo Nr. 4-171 ,,Dėl Lietuvos profesijų klasifikatoriaus LPK 2012 patvirtinimo papildymo“ (Žin., 2013, Nr. 72-3621, klasifikatorius papildytas minėtais naujos profesijos duomenimis - kodas 611326, pavadinimas - sumedėjusių augalų priežiūros darbuotojas, arboristas.

Arboristikos, ypač aukštuminės,  darbai yra labai pavojingi ir rizikingi, reikalaujantys šiuolaikinės medžių ekologijos teorinės ir praktinės (taikomosios) parengties. Atitinkamai paruoštas darbininkas arboristikos paslaugas atlieka kvalifikuotai, saugiai, tiek pačiam arboristui, tiek aplinkai.

Mūsų centras, vadovaudamasis EAC ir ISA dokumentais ir taisyklėmis, kuria Lietuvos arboristikos akademiją, ruošiančią jaunus arboristus ir organizuojančią arboristų tęstinius profesijos mokymus. Europos arboristų švietimo sistemą diegiame į Lietuvos arboristų formalųjį mokymą, perkeliame į Lietuvą produktus, metodikas ir kitokias priemones, skirtas gerinti profesinio mokymo kokybei bei darbuotojų saugai ir sveikatai. Savo ruožtu kontroliuojame arboristų profesinę veiklą, tikriname ir pažymime jų kompetencijos ir kvalifikacijos lygius, saugos žinias.

Nacionaliniai arboristai siekia Europos arboristo (European Tree Worker - ETW) kvalifikacijos (parengties dirbti Europos darbo rinkoje), kurią pripažįsta pati Europos arboristikos taryba sertifikuotuose nacionaliniuose centruose.  ETW sertifikaciją pripažįsta ir ISA.

Formaliojo profesinio mokymo programa, skirta įgyti arboristikos darbuotojo (darbininko) kvalifikacijai (2 lygmuo), yra modulinė programa, kurią sudaro keli privalomieji moduliai. Vienas iš jų yra labai svarbus modulis - laipiojimas medžio laja ir darbas nemotorizuotomis priemonėmis lajoje. Pasibaigus mokslams arba surinkus per tam tikrą laikotarpį visus privalomuosius modulius, laikomas kvalifikacinis egzaminas (tikrinami žinios, gebėjimai ir kompetencijos), kurio pagrindu suteikiama arboristo darbininko kvalifikacija.

Š.m. gegužės mėn. 19-30 d.d. VšĮ „Lietuvos arboristikos centras“ kartu su Latvijos Ergli miesto profesine vidurine mokykla (Ērgļu arodvidusskola - http://www.ergliarods.lv/) pradedantiesiems arboristams Vilniuje organizuoja 80 val. laipiojimo medžio laja ir darbo lajoje kursus (akredituotos programos 20T622 04 LV privalomasis modulis).

Kursus ves mokyklos direktorius Andris Spaile (lektorius, laipiojimo instruktorius, sertifikuotas kaip ETW) ir Janis Strausmanis (lektorius, laipiojimo instruktorius, sertifikuotas kaip ETW). Abu lektoriai yra Latvijos arboristų asociacijos, kuri yra tikrasis EAC narys, nariai.

Kursai vedami rusų ir/arba anglų kalbomis. Kursantams bus išduodamas Ergli miesto profesinės vidurinės mokyklos laipiojimo medžio laja kompetencijų įvertinimo pažymėjimas lietuvių ir anglų kalbomis.

MOKYMO PROGRAMA

Mokymo vieta - Senasis Vilniaus universiteto botanikos sodas Vingtio parke, M.K.Čiurlionio g. 110, LT-03100 Vilnius

579455, 6061420 (LKS),
54.682938, 25.232186 (WGS),
54° 40' 58.58", 25° 13' 55.87" (WGS)

teorija:  Botanikos sodo direkcijos patalpose

praktika: Botanikos sodas

Mokymų kaina - 2199,00Lt.

Į kainą įskaičiuota : užsienio lektorių atvykimo, apgyvendinimo, atlyginimų ir etc. išlaidos; laipiojimo įrangos (norime pažymėti, kad įprastai mūsuose naudojama pramoninių aukštalipių įranga yra netinkama saugiam laipiojimui medžių laja tiek pačiam medžiui, ir tiek laipiotojui), patalpų ir etc. nuoma, įvairūs leidimai, taip pat - kava, arbata ir užkandžiai pertraukėlių metu.

Rekvizitai apmokėjimui:
VšĮ Lietuvos arboristikos centras
į/k 302479787
a/s LT557044060007330659

Apmokėjimą prašome atlikti pavedimu, nurodant “Už mokymo kursus 2014“ bei dalyvio vardą, pavardę.

Apmokėjimas patvirtina Jūsų dalyvavimą.

Įmonėms pateikiame išankstinio apmokėjimo sąskaitą.

Prisegus pavedimo kopiją - iš karto užtvirtiname rezervaciją.

Registruotis seminarui prašome šiuo elektroniniu paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Vietų skaičius ribotas - 6 vietos (3 poros) kursantai - su kiekvienu kursantu dirbama individualiai. Tad vietų rezervacija išankstinė - iki 2014-05-09.

Registruojantis vietoje prašome turėti pavedimo kopiją.

Kursantui mokymuisi reikia pasirūpinti avalyne kietu padu (sportiniai bateliai (taip vadinami kedai) ir etc. netinka) bei aukštu liemeniu kelnėmis (suprakaituoto liemens peršalimo prevencijai - tinka, pvz. kelnės su petnešomis) ir neperšlampama striuke.

Privalu turėti privalomo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą darbui aukštyje (047/a). Ir, žinoma, ryžto... drąsos... tikslingumo...

Praneškite apie nakvynės poreikį kursų metu.

 

Copyright © 2024 Lietuvos arboristikos centras. Visos teisės saugomos. Designed by JoomlArt.com. Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU Bendrąją Viešą Licenciją.