Lietuvos arboristikos centras

Font Size

Cpanel
Naujienos ir informacija Paskaita - diskusija „Biologinės įvairovės išsaugojimas miške“ su miškininku VIDMANTU VERBYLA

Naujienos ir informacija

Paskaita - diskusija „Biologinės įvairovės išsaugojimas miške“ su miškininku VIDMANTU VERBYLA

Gegužės 28 d. 15.00 val. Lietuvos dendrologų draugija ir Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegijos miškininkystės katedros vedėjas Vidmantas Verbyla kviečia į atvirą paskaitą-diskusiją apie miškininkų indėlį, išsaugant biologinę įvairovę miške.

Paskaita vyks internetu per Zoom platformą, nuoroda: https://us02web.zoom.us/j/89608904974?pwd=M05JRkJkVzdpUHlCUTNqY3N6N0lEZz09

Lektorius pristato šią temą:

„Po Valstybinių miškų valdymo reformos visuomenei buvo ištransliuota, kad miškininkai yra nedori, korumpuoti žmonės siekiantys iškirsti visus Lietuvos miškus ir visiškai nesirūpina gamtinėmis vertybėmis. Per savo gyvenimą aš sutikau daug labai sąžiningų, kuklių ir atsidavusių, daug darbo įdėjusių puoselėjant mūsų šalies miškus miškininkų. Ypač galvas dabar pakėlė ir tiesiog šmeižia miškininkus save pristatantys didžiais miškų mylėtojais kai kurie gamtininkai, neva žinantys, kaip mes turime auginti miškus. Ir net nemažai mano draugų ir giminaičių tiki, kad miškininkai yra tiesiog biologinės įvairovės naikintojai. Man tai skaudu, todėl aš noriu Jums, su gamta turintiems ryšį žmonėms papasakoti, kaip miškininkai saugo gamtines vertybes. Nesitikiu pakeisti visų nuomonės, bet išgirskite ir miškininko nuomonę. Mano pokalbio tema – apie biologinės įvairovės išsaugojimą miško ekosistemose. Po paskaitos galėsime padiskutuoti, mielai atsakysiu į klausimus“.

 

Lobaria pulmonaria

Plačioji platužė Lobaria pulmonaria

Copyright © 2024 Lietuvos arboristikos centras. Visos teisės saugomos. Designed by JoomlArt.com. Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU Bendrąją Viešą Licenciją.