Lietuvos arboristikos centras

Font Size

Cpanel
Naujienos ir informacija Neries krantinėje atsodinta vandalų nukirsta liepa

Naujienos ir informacija

Neries krantinėje atsodinta vandalų nukirsta liepa

atsodinta-liepa-neries-krantineje

Vilniaus savivaldybė / Atsodinta liepa Neries krantinėje

Minint kovo 11-ąją, Neries krantinėje prie Karaliaus Mindaugo tilto atsodinta vandalų nukirsta liepa. Tai vienos didelių medžių persodinimo bendrovės dovana Vilniui.

„Tai puikus socialiai atsakingo verslo ir miesto bendradarbiavimo pavyzdys. Džiaugiuosi, kad verslininkai padovanojo panašaus dydžio medį ir viliuosi, kad nusikaltėliai bus surasti. Juk mūsų ateitis kuriama dabar ir visi kartu turime auginti, saugoti savo miestą“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Vilniaus miesto savivaldybė pirmadienį kreipėsi į policiją, kad ši imtųsi tirti, kas nukirto liepą. Gamtai padaryta žala buvo įvertinta 342 Eurais. Padovanotos Vilniui naujos liepos vertė - apie 700 Eurų.

Dovana Vilniui – sostinės savivaldybės ir VšĮ Savanorių centro iniciatyva, kuria siekiama paskatinti asmenis, įmones ar organizacijas prisidėti kartu gražinant Vilnių. Šio projekto pradžia buvo 2002 m. Vien pernai miestui buvo padovanota dovanų už daugiau nei vieną milijoną litų.

GRYNAS.lt savo ruožtu primena pats pirmas aprašęs nukirstos liepos faktą. Tuo metu gamtininkai aiškino, iš kokių požymių galima atskirti, kad šitaip suniokota liepa - ne bebrų darbas.

Daugiau nuotraukų informacijos šaltinyje.

 

Informacijos šaltinis: www.grynas.lt

 

Copyright © 2024 Lietuvos arboristikos centras. Visos teisės saugomos. Designed by JoomlArt.com. Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU Bendrąją Viešą Licenciją.