Lietuvos arboristikos centras

Font Size

Cpanel

Grybiškių ąžuolas

Grybiškių ąžuolas

 

Grybiskiu azuolas 01 600

Grybiskiu azuolas 02 600

Grybiskiu azuolas 03 600


 

Grybiškių ąžuolas - gausiai lankomas gamtos paveldo objektas. Jis turi didelį gamtinį, pažintinį ir estetinį potencialą. Objektas patogus lankyti, nes yra šalia parko turistinių pėsčiųjų, dviračių ir automobilių maršrutų, kurie nužymėti nuorodomis, įrengtos kelio rodyklės iki objekto.
 
Norint, kad ąžuolas žaliuotų ir džiugintų akis kuo ilgiau, svarbu saugoti jo priešaknį nuo sutrypimo. Kad tai būtų užtikrinta, 2016 m. Dieveniškių istorinio regioninio parko direkcija įrengė šalia ąžuolo kamieno medinę aikštelę. Ir gražu pažiūrėti, ir medžiui naudinga.
 
Įdomybės: prie Grybiškių ąžuolo surastas didžiausias Lietuvos baravykas, kuris įregistruotas Lietuvos rekordų knygoje. Baravyko svoris buvo 3,05 kg, 49 cm kepurės ir 28 cm koto skersmens. Baravyką 1971 metais surado Grybiškių kaimo gyventojas Jonas Kuklys.
 
ety logo RGB PNG 1primary
 

Medžio pavadinimas: Grybiškių ąžuolas

Rūšis: Paprastasis ąžuolas Quercus robur L.

Augimo vieta: Grybiškių kaimas, Poškonių seniūnija, Šalčininkų rajonas. Medis auga Dieveniškių istoriniame regioniniame parke, Nemkamedžio miške (Šalčininkų miškų urėdijos Poškonių girininkijos 578 kvartale, 4 sklype), apie 2 km į pietryčius nuo Poškonių kaimo. Maps.lt žemėlapis

Koordinatės: 54.248368, 25.640194 (WGS)

Amžius: Nežinomas, apie 1000 metų

Fiziniai parametrai:

   kamieno apimtis 1,3 m aukštyje - 493 cm,
   aukštis - apie 26 m,
   kiti fiziniai parametrai: nenurodyti
 
 Teikėjas: Dzūkijos-Suvalkijos saugomų teritorijų direkcijos Dieveniškių istorinio regioninio parko grupė
Copyright © 2024 Lietuvos arboristikos centras. Visos teisės saugomos. Designed by JoomlArt.com. Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU Bendrąją Viešą Licenciją.