Lietuvos arboristikos centras

Font Size

Cpanel
Naujienos ir informacija Konferencija apie Vakarų Lietuvos želdinių apsaugos ir tvarkymo aktualijas

Naujienos ir informacija

Konferencija apie Vakarų Lietuvos želdinių apsaugos ir tvarkymo aktualijas

http://www.am.lt/VI/files/0.738668001516105493.jpgRytoj, sausio 17 d., Klaipėdoje Aplinkos ministerija ir uostamiesčio savivaldybė rengia Vakarų Lietuvos želdinių apsaugos ir tvarkymo aktualijoms skirtą konferenciją. Ji prasidės 10 val. savivaldybės salėje.

Konferencijoje dalyvaus aplinkos viceministras Martynas Norbutas. Apie želdinių apsaugos ir tvarkymo strategines kryptis kalbės Aplinkos ministerijos  Saugomų teritorijų ir kraštovaizdžio skyriaus vedėjas Vidmantas Bezaras. Želdinių apsaugos ir tvarkymo uostamiestyje patirtimi pasidalins Klaipėdos m. savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė. Kurortų želdynų tvarkymo specifiką aptars Klaipėdos universiteto profesorius Petras Grecevičius.

Nevyriausybinių organizacijų,  savivaldybių atstovai supažindins su visuomenės iniciatyvomis ir indėliu tvarkant želdynus Vakarų Lietuvoje. Apie miestų želdynų planavimo, inventorizavimo problemas kalbės Lietuvos architektų rūmų pirmininkė Daiva Bakšienė, uostamiesčio savivaldybės ir želdinius tvarkančių įmonių atstovai. Konferencija baigsis jos dalyvių diskusija.

Išsakytos pastabos, pasiūlymai, kaip spręsti Vakarų Lietuvos želdinių apsaugos ir tvarkymo problemas, informacija apie savitus kurortams ir uostamiesčiui taikytinus reiklavimus padės tobulinti šios srities teisės aktus.

Informacijos šaltinis: www.am.lt

Copyright © 2024 Lietuvos arboristikos centras. Visos teisės saugomos. Designed by JoomlArt.com. Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU Bendrąją Viešą Licenciją.