Lietuvos arboristikos centras

Font Size

Cpanel
Naujienos ir informacija 2017 metų Lietuvos medžio rinkimų antrasis etapas

Naujienos ir informacija

2017 metų Lietuvos medžio rinkimų antrasis etapas

ety logo RGB PNG 1primary2017 metų Lietuvos medžio atrankos konkurso vertinimo komisija paskelbė 12 medžių, kurie varžysis antrajame etape. Dauguma jų – ąžuolai. Tai Adamavo ąžuolas, Buivydo ąžuolas, Elmės šešiakamienis ąžuolas, Grybiškių ąžuolas, Gudlaukio ąžuolas. Dalyvauti konkurse taip pat atrinkti Papilės penkiolikakamienė ir Meškėnų liepos, Veisiejų ir Raganos uosiai,  Raganų eglė - Raganų šluota, Medaus obelis ir Aukštadvario kaštonas. Išsamiau susipažinti su šiais medžiais ir balsuoti už juos bus galima Lietuvos arboristikos centro tinklalapyje nuo rugsėjo 20 d.

Dalyvauti konkurse buvo pateiktos 49 paraiškos. Pagal jkonkurso nuostatus vienas pareiškėjas galėjo siūlyti tik vieną medį. Lietuvos metų medį rinks visuomenė, nuo rugsėjo 20 d. iki spalio 19 d. balsuodama elektroninėje erdvėje.

2017 metų Lietuvos medis bus paskelbtas spalio 20 dieną.

Lietuvos metų medžio atrankos konkurso tikslas – ne tik išrinkti Metų medį, kuris atstovaus mūsų šaliai Europos metų medžio konkurse, bet ir pagerbti kitus vertingiausius šalies medžius, skleisti informaciją apie juos kaip regiono savitumo ir patrauklumo dėmenis.

Medis, surinkęs daugiausia balsų, kitais metais dalyvaus Europos medžio konkurse!

Copyright © 2024 Lietuvos arboristikos centras. Visos teisės saugomos. Designed by JoomlArt.com. Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU Bendrąją Viešą Licenciją.