Lietuvos arboristikos centras

Font Size

Cpanel
Naujienos ir informacija Apie medžių priežiūros kultūrą – su Tarptautinės arboristikos draugijos vadovu

Naujienos ir informacija

Apie medžių priežiūros kultūrą – su Tarptautinės arboristikos draugijos vadovu

Jim Skiera in Vilnius 300Dvi dienas su darbo vizitu Lietuvoje viešėjęs Tarptautinės arboristikos draugijos, didžiausios pasaulyje arboristus vienijančios organizacijos, vykdomasis direktorius Jim Skiera per susitikimą su Aplinkos ministerijos specialistais supažindino su šios draugijos veikla ir tikslais. Šiai tarptautinei organizacijai asocijuotos narės teisėmis priklauso ir Lietuvos arboristikos centras.

Vienas pagrindinių Tarptautinės arboristikos draugijos, įkurtos prieš 92 metus, tikslų – kelti profesinį arboristikos, medžių priežiūros kultūros, lygį plėtojant mokslinius tyrimus, technologijas ir visuomenės švietimą.

Svečiui buvo pristatytos Lietuvos kraštovaizdžio politikos gairės, svarbiausi darbai ir želdynų formavimą reglamentuojantys teisės aktai. Jim‘as Skiera apžvelgė JAV miestų želdynų tvarkymo problemas.

Per neformalų pokalbį, kuriame dalyvavo ir Lietuvos arboristikos centro specialistai, buvo pasikeista nuomonėmis, kaip išsaugoti ir prižiūrėti senuosius medžius, aptarta žaliųjų plotų miestų urbanistinėje struktūroje svarba. Kaip sakė J. Skiera, reikia siekti, kad miestuose pilkoji ir žalioji infrastruktūra sugyventų.

Susitikimo su Jim Skiera Aplinkos ministerijoje dalyviai 2016-03-15 300„Arboristika Lietuvoje dar tik įsitvirtina, todėl Tarptautinės arboristikos draugijos vadovo vizitas ir jo, kaip specialisto, pastabos yra labai vertingos“, – po susitikimo įspūdžiais dalijosi Aplinkos ministerijos Saugomų teritorijų ir kraštovaizdžio departamento direktorius Vidmantas Bezaras. Želdynus saugo, juos planuoja, arboristais dirba skirtingą teorinę ir praktinę patirtį turintys gamtos, miškininkystės, meno ir inžinerijos specialistai, kuriuos vienija siekis puoselėti ir išsaugoti sveikus medžius.

Be susitikimo Aplinkos ministerijoje, Jim Skiera susitiko ir su kitų institucijų, kurios rūpinasi medžių apsauga ir tvarkymu, atstovais, lankėsi Anykščių lajų take.

 

Informacijos tarnyba: www.am.lt

Copyright © 2024 Lietuvos arboristikos centras. Visos teisės saugomos. Designed by JoomlArt.com. Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU Bendrąją Viešą Licenciją.