Lietuvos arboristikos centras

Font Size

Cpanel
Naujienos ir informacija Vilniuje pastebima kaimiškas vietoves kamuojanti bėda

Naujienos ir informacija

Vilniuje pastebima kaimiškas vietoves kamuojanti bėda

Vilniuje-pradeti-deginti-lauzai

DELFI (T.Vinicko nuotr.) / Vilniuje pradėti deginti laužai

Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių šį savaitgalį pasiekė pirmieji pranešimai apie deginamas šakas ir lapus. Todėl skyriaus pareigūnai nuo šiol skirs daugiau dėmesio teritorijoms, kuriose potencialiai gali būti deginamos žaliosios atliekos, o pažeidėjai bus baudžiami.

Pastebėję deginamus laužus, žolę, vilniečiai kviečiami apie tai iš karto informuoti Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnus telefonu (8 5) 219 7948.

Žaliųjų atliekų deginimas pavojingas ne tik patiems degintojams, bet ir aplinkiniams - esant stipriam vėjui ar kitoms klimatinėms sąlygoms ugnis gali greitai išplisti ir tapti nebevaldoma.

„Tvarkymo ir švaros taisyklių“ punktuose numatyta: draudžiama kūrenti laužus, deginti: lapus, šakas, žolę ir (ar) kitas atliekas. Šio punkto nesilaikymas pagal Lietuvos Respublikos Administracinių teisės pažeidimų kodekso 161 straipsnį užtraukia baudą iki penkių šimtų septyniasdešimt devynių eurų.

Vilniaus miesto savivaldybė primena, kad dėl žaliųjų atliekų priėmimo galima kreiptis į UAB „Biastra Plius“ (atliekų priėmimo aikštelė Titnago g. 74, Vilnius, tel. 8 612 69 586, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. .

 

Informavimo šaltinis: www.grynas.lt

Copyright © 2024 Lietuvos arboristikos centras. Visos teisės saugomos. Designed by JoomlArt.com. Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU Bendrąją Viešą Licenciją.