Lietuvos arboristikos centras

Font Size

Cpanel

Populiarūs

Eglutės žievė gydo

Jei Naujiesiems jau nusipirkote eglutę, įsigykite dar vieną ir nugremžkite nuo jos žievę arba įsigykite jos papildomai. Tokią akciją rekomenduoja "The Daily Mail".

Rašoma, kad papildas, pagamintas iš paprastos eglės žievės, pagerina kraujo apytaką, odos būklę, moterims padeda susidoroti su menstruacijų skausmais ir saugo nuo ūžesio ausyse. Tyrinėtojai praneša apie neįprastas antioksidacines ir saugančias nuo uždegimų žievės savybes. Jų teigimu, ši žievė gali reguliuoti azoto oksido gamybą ir išsiskyrimą kraujagyslių sienelėse, o tai gerina kraujotaką. Todėl vartojant šią medžiagą galima sustiprinti kraujagyslių sieneles, sumažinti kraujospūdį, cholesterolio kiekį, trombų susidarymo tikimybę. Atsikratyti ūžimo ausyse padeda iš esmės pagerėjusi vidinės ausies kraujotaka.

Be to, žinoma, kad apsauga nuo laisvųjų radikalų ir geresnė kraujotaka garantuoja jauną ir sveiką odą. Nepriklausomi tyrimai parodė, kad žievė padeda susitvarkyti ir su astmos simptomais, osteoporoze. Didžiojoje Britanijoje eglės žievė jau parduodama vaistinėse tabletėmis ir kainuoja apie 10 svarų (maždaug 40 litų). Beje, Šiaurės Amerikos indėnai jau nuo seno naudojo šią žievę gydymui. Taip jie tikėjosi pagreitinti žaizdų gijimą ir sumažinti uždegimo  riziką.

 

Informacijos šaltinis: www.lzinios.lt

Copyright © 2024 Lietuvos arboristikos centras. Visos teisės saugomos. Designed by JoomlArt.com. Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU Bendrąją Viešą Licenciją.