Lietuvos arboristikos centras

Font Size

Cpanel

Populiarūs

Kieno ausys kyšo?

zuikis_is_nugaros.jpg


Prie Kauno marių regioninio parko direkcijos jau antra savaitė tupi baltasis kiškis. Tiesa, jis nei valgyti prašo, nei ko nors bijo. Nebent šiltesnio oro. Mat baltasis kiškis milžinas, džiuginantis suaugusiųjų akis ir kutenantis smalsumą vietiniams vaikams, kurie numynė takelį iki ilgaausio - nulipdytas iš sniego.

Nors šitas padaras ir netikras, tačiau Kauno marių regioniniame parke ir aplink esančiuose miškuose pamatyti gyvą baltąjį kiškį galimybių turi kiekvienas, kuris pasižymi kantrybe ir akylumu.

Baltasis kiškis žiemą būna visiškai baltas, tik su juodais ausų galiukais, nors pasitaiko baltųjų ir pilkųjų kiškių hibridų. Šiaurės kraštuose baltasis kiškis gyvena tundroje, miškatundrėje ir taigoje. Lietuvoje – tik miškuose. Tai palyginti retas miškų gyventojas, todėl įrašytas į Lietuvos raudonąją knygą. Tad vienintelis ginklas, kuriuo jį galima „medžioti“ – fotoaparatas.


balto kiskio pedos_1.jpg

Baltojo kiškio pėdsakai

1995 metų vasarį, per žvėrių apskaitą, Dubravos miškų urėdijos miškuose suskaičiuoti 44 baltieji kiškiai. Daugiausiai jų – 27 – Dubravos miške, Šilėnų ir Vaišvydavos girininkijose.


Pamatyti šį nuostabų sutvėrimą ir jį nufotografuoti – tikras stebuklas. Todėl nepabijokite šaltą žiemą pabraidyti po žiemos miegu miegantį mišką ir atidžiai paganyti akis – gal kartais pastebėsite iš pusnų kyšančias baltas ausis juodais galiukais. Nepasikuklinkite apie pasakišką savo žiemos laimikį papasakoti ir mums!


baltas_kiskis.jpg

 

 

Informacijos šaltinis: www.kaunomarios.lt

Copyright © 2024 Lietuvos arboristikos centras. Visos teisės saugomos. Designed by JoomlArt.com. Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU Bendrąją Viešą Licenciją.